Traditional Sailing on a Historic Vessel on the Scottish Westcoast

Mallemok

zeilend bij mallaig WLG_4618 Mallemok-zeilend-3-web Mallemok-zeilend-4-web Zeilend-op-Loch-Fyne-web

Mallemok 's geschiedenis

De Mallemok is nu een tweemast gaffelkotter. Het schip heeft een lange geschiedenis. In 1918 werd de Mallemok aangekocht door de Koninklijke Marine en was bekend onder de naam Maria II. Het schip heeft (als stijlsteven) tot 1937 dienst gedaan als havensleepboot onder de naam Sleepdienst I. In ’35 is de Mallemok feitelijk opnieuw opgebouwd, want het kreeg een nieuwe romp, die was uitgerust was met een ronde, versterkte steven, zodat ze ook als ijsbreker kon worden ingezet.

Tijdens de tweede wereldoorlog heeft ze dienst gedaan in Den Helder, maar is nooit onder Duitse vlag geweest. Onderhoudsrapporten uit die periode laten wel zien dat ze door het Duitse commando werd onderhouden.

Pas in 1953 werd ze geregistreerd onder de laatst bekende registratie Y8005. In de periode ’55 – ’64 werkte zij in dienst van de Rijkswerf als Stoomafgifte en verwarmingsvaartuig. Vanaf 1 maart ’65 werd ze bij de Rijkswerf ingezet als pompboot, voor het uitpompen van vloeistoffen. Haar gehele werkzame leven werd in Den Helder doorgebracht.

In 1947 werd haar naamsein conform de scheepsnaam RS II en in ’48 kwam zij onder commando van de commandeur maritieme middelen. In 1950 werd zij toegewezen aan ARGIS (Artillerie Geschuts Instructie) en werd haar naamsein A 842. In deze dienst functioneerde ze als sleper van schietschijven en voerde deze taak uit boven Texel en Terschelling.

Op 28 juni 193 werd zij afgevoerd als marine bodem.  De romp werd gekocht door een inwoner van Zaandijk, die er in meer dan 15 jaar in slaagde om de Mallemok om te toveren tot een tweemast gaffelkotter. Daarna begon de Mallemok aan een tweede leven. Nadat hij besloot om een wereldreis per schip te gaan maken, besloot de toenmalige eigenaar om de Mallemok te verruilen voor een kleiner schip om zodoende geld vrij te maken voor de reis. In oktober 2002 werden wij eigenaar van het schip. Ons doel was om er een zeewaardig varend huis van te maken. In de periode 2002 – 2005 is de woonuitrusting en het wooncomfort verbeterd en is maximale zeewaardigheid verkregen door onder andere een volledige refit van masten en tuigage.

Terug Vorige Volgende IMG_2957-1 PIC00225 Hoorn Home